« terug naar vorige pagina

Doktersassistente

De doktersassistente is de rechterhand van de huisarts en zij kunnen u adviseren bij klachten, uw (telefonische) afspraak plannen bij de huisarts of u helpen in de behandelkamer
Op verzoek van de huisarts zullen zij altijd vragen naar de aard van uw klachten om een inschatting te maken van de ernst hiervan. Zij zijn hiervoor opgeleid en bevoegd.

In onze praktijk werken 11 ervaren doktersassistentes:
Lisette Corporaal 
Renée Deddens
Paula Hopster
Judith Kamp
Esther Keizer
Hadassa Kock
Grethe Malenstein               
Karin Rens
Ellen Vaandering
Karin Vonhof
Joselien Zuur

Een aantal doktersassistentes binnen onze praktijk zijn opgeleid tot spreekuur ondersteuner huisarts (SOH). Hieronder kunt u daar meer over lezen.

Spreekuur ondersteuner huisarts (SOH)

  • Het hele team in deze praktijk behandelt hulpvragen van patiënten. Een aantal klachten kunnen ook zelfstandig worden afgehandeld door doktersassistenten. Zij hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd.
    Een doktersassistente met deze opleiding noemen we de spreekuur ondersteunder huisarts (SOH). De huisarts heeft samen met de SOH bepaald welke klachten zij ziet op het spreekuur. De doktersassistente weet dit en zorgt dat u bij de juiste persoon op het spreekuur komt.

    Bij de SOH kunt u bijvoorbeeld terecht met wonden, keelpijn, een verstuikte enkel of insectenbeten.

    De SOH en de huisarts werken nauw samen om u de best mogelijke zorg te bieden. Als de SOH aan het werk is, is de huisarts altijd aanwezig en bereikbaar.